top of page

Vad är Västra Stå?

Västra Stå är samlingsnamnet för vår och HBK:s vision om en levande ståplats på Örjans Vall.

Västar Stå är ingen specifik grupp eller organisation utan ett samlingsnamn och en grund för alla aktiva ståplatssupportrar. Ett enade av Örjans Valls Västra läktare. 

Vår vision är att stödet för Halmstads Bollklubb skall inte bara ska komma från klackens och dess kärna utan att hela Västra Ståplats skall leva. Att hela långsidan skall kunna förenas i kärlekssång till Halmstads Bollklubb.


Vill man vara en del av den aktiva läktaren så bör man demonstrera det genom aktivt engagemang och var och en har alltid något att tillföra. På så sätt visar vi som står på Västra, som supportrar, att vi finns på läktaren och står bakom klubben.

Vad är målet med västra stå?

Vårt mål är att kunna samla alla ”kompisgäng” under samma blåsvarta banderoll. Västra Stå är kanske den viktigaste sektionen på hela Örjans Vall för att hjälpa laget till framgång.
Vi skall ha klara visioner och mål om hur vi skall påverka och förbättra stödet från läktaren när Halmstads BK spelar.
Det skall va högt i tak men också att man kan ställa högre krav på folk i och runt klacken. Alla på läktaren har en viktig funktion att fylla och målet är att kunna växa och bli en stark röst på Örjans Vall.

Hur skapar vi en aktiv läktare?

Stödet från läktaren ter sig i olika skepnader. Det viktigaste är sången. Genom att bilda en stark kärna på ståplats kan vi därifrån starta ramsor och styra sången så att den sprids till övriga delar av publiken.
Det visuella stödet är en också en mycket viktig del i vår verksamhet. Vi uppmuntrar banderoller, flaggor och ser dem som essentiella medel för att skapa en mäktig stämning och färga vår läktare och i förlängningen hela matchupplevelsen.
Vi anser att läktarkoreografier är en utmärkt metod att visa extra stöd, och således bistår Västra Stå, BKS och övriga under alla omständigheter med hjälp och kunskap vid skapande och utförande av detta.

Alla kan bidra

Oavsett om du har inställningen att sjunga konstant i 90 minuter eller känner att du hellre klappar med i takten kan du bidra. V¨år förhoppning är att det med tiden blir fler och fler som vill sjunga och ha roligt och på så vis ge spelarna på planen ett bättre stöd.

VÄSTRA STÅ - ÖRJANS VALL: FAQ
bottom of page